Geschiedenis

PuurOsteo is gevestigd in:
Brederostraat 3 - Nuenen
06-29409951   |   info@puurosteo.nl

Osteo­pathie is een manuele genees­wijze

Dat betekent dat de thera­peut uit­sluitend met zijn handen werkt. De therapeut onderzoekt bij iedere behandeling het hele lichaam. Daarbij kijkt hij niet alleen op de plaats waar de klachten zich uiten maar onder­zoekt het lichaam uitgebreid op beweeg­lijkheid. U moet hierbij denken aan de beweeg­lijkheid van spieren en gewrich­ten maar ook aan de sub­tiele bewe­gingen van de schedel en de mobiliteit van organen ten op­zichten van hun omgeving.

De behandeling bestaat uit verschil­lende manuele tech­nieken om bewegings­beperkingen op te heffen: zoals mobi­lisaties, rekken en mani­pulaties.

een lokale klacht kan in het hele lichaam door­werken

Bij kinderen en baby’s worden uitsluitend zachte technieken toegepast. De behandeling is afgestemd op de patiënt en de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling.

Een osteopaat kan volwassenen, kinderen en baby’s behandelen. Ook bij klachten tijdens de zwangerschap kunt u terecht bij een osteopaat. Kijk hier voor indicaties.

Osteopathie kan ook pre­ventief werken: Een regel­matig bezoek bij de osteopaat, 2-3 keer per jaar, kan ervoor zorgen dat uw lichaam klachten­vrij blijft.

Indien u twijfelt of u met uw klacht bij een osteopaat aan het juiste adres bent, kunt u contact opnemen met de therapeut. Tijdens een kort gratis gesprek, tele­fonisch of in de praktijk, kijken we samen of het maken van een afspraak zinvol is.

osteopathie behandeling bij kind met buikpijn en hoofdpijn
osteopathie behandeling bij vrouw met pijn in haar nek
met osteopathie weer soepel en pijnvrij bewegen
behandeling bij huilbaby met krampjes