De behandeling

PuurOsteo is gevestigd in:
Paramedisch Centrum Stiphout

Dorpsstraat 51 - Helmond
Ikigai - centrum voor vitaliteit
Brederostraat 3 - Nuenen
06-29409951   |   info@puurosteo.nl

Het consult begint altijd met een vraag­gesprek

waarbij uw klachten en ziektegeschiedenis uitgebreid worden besproken. Daarna gaat de therapeut uw hele lichaam onderzoeken. Tijdens dit onderzoek bent u gekleed in uw ondergoed.

Na het onderzoek bespreekt de osteopaat welke bewegingsbeperkingen hij heeft gevonden en wat dit kan betekenen in relatie tot uw klachten. De behandeling bestaat uit verschillende manuele technieken, zoals mobilisaties, rekken en manipulaties om de bewegingsbeperkingen op te heffen.

Bij kinderen en baby’s worden uitsluitend zachte technieken toegepast. De behandeling is afgestemd op de patiënt en de techniekkeuze waarborgt een veilige en doeltreffende behandeling.

Het doel van de osteopatische behandeling is de klachten te verminderen of te verhelpen. Tijdens een vervolg consult wordt de reactie op de eerste behandeling en het verloop van uw klacht besproken. Daarna vindt het onderzoek en de behandeling op dezelfde manier plaats als bij het eerste consult.

Na enkele behandelingen is normaal gesproken al duidelijke verbetering merkbaar, vaak zijn tussen de 4-6 behandelingen voldoende voor het behandelen van een klacht. Bij hardnekkige of langdurige klachten kan volledig herstel langer op zich laten wachten. Bij sommige klachten – denk aan traumata, littekens of chronische aandoeningen – is het niet altijd mogelijk om volledige genezing te bereiken. Dan kan osteopathie ervoor zorgen dat structuren zachter worden en de klachten verminderen.

Het doel is altijd om het lichaam zo gezond mogelijk te houden met minimale ondersteuning van de osteopaat. Indien de osteopaat het vermoeden heeft dat ook andere factoren een rol spelen voor het klachtenpatroon (bijvoorbeeld voeding) kan hij u hierin adviseren of begeleiden bij het zoeken van aanvullende hulp. Tijdens de behandeling is altijd voldoende tijd voor aanvullende vragen en uitleg.

Een behandeling duurt ongeveer 1 uur. Bij baby’s is een vervolgconsult meestal iets korter.
U kunt direct na de behandeling pinnen en ontvangt de factuur per mail.

Er zijn voldoende gratis parkeerplekken voor de deur of in de buurt van de praktijken.

Hierbij mijn ervaring bij jou in de praktijk.
Klachten van een zenuwpijn onder mijn knieholte deden mij bij Barbara belanden.

Zij heeft na een gedegen onderzoek (heel mijn lichaam werd gescand) de beste volgorde van gevonden vastzittende organen behandeld. Uiteraard in overleg.

Na de eerste behandeling voelde het al heel goed. De pijn klachten in de knie holte verdwenen grotendeels.
Daarbij voelde ik mij veel energieker dan voor de behandelingen. Meer in evenwicht.

Het heeft mij doen beseffen dat ik met bepaalde klachten graag weer naar haar toe zal gaan. Ook ga ik als ik nog geen klachten heb maar wel een vaag gevoel van niet helemaal pluis heel graag weer een osteopaat bezoeken.

Het scannen en laten voelen wat niet optimaal functioneert en dat later ook zo ervaren is voor mij heel waardevol om gezond, energieker en levenslustig te blijven.